کد خبر : 95812
تاریخ انتشار : یکشنبه 6 تیر 1400 - 17:10

رأی دیوان عدالت اداری به غیرقانونی بودن ممانعت سازمان بورس از فروش سهام توسط سهامداران + سند

رأی دیوان عدالت اداری به غیرقانونی بودن ممانعت سازمان بورس از فروش سهام توسط سهامداران + سند

رأی دیوان عدالت اداری به غیرقانونی بودن ممانعت سازمان بورس از فروش سهام توسط سهامداران + سند دیوان عدالت اداری طی حکمی اقدام سازمان بورس در ممانعت از فروش سهام توسط صاحبان سهام را مغایر قوانین و مامور..

رأی دیوان عدالت اداری به غیرقانونی بودن ممانعت سازمان بورس از فروش سهام توسط سهامداران + سند

دیوان عدالت اداری طی حکمی اقدام سازمان بورس در ممانعت از فروش سهام توسط صاحبان سهام را مغایر قوانین و ماموریت های این سازمان و ناسازگار با اصول مسلم حقوق اداری مانند اصل لزوم احترام به انتظارات مشروع دانست.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شعبه 45 بدوی دیوان عدالت اداری با صدور یک رأِی، جلوگیری کردن از فروش سهام برای صاحبان سرمایه را تخلف سازمان بورس و اوراق بهادار از قوانین و ماموریت این سازمان و مغایر با بسیاری از اصول مسلم حقوق اداری دانسته است.

در بخشی از رأی صادره از سوی شعبه 45 بدوی دیوان عدالت اداری به تاریخ 1400/04/02 آمده است: … ثانیا اقدام خواهان و افراد مشابه ایشان جهت سرمایه گذاری در بازار بورس در راستای تاکید مقامات دولتی و اعتماد شکل گرفته از این طریق بوده است. با توجه به نوسانات شدید ایجاد شده در بازار سرمایه در چند ماه اخیر و از دست رفتن سرمایه اشخاص متعدد در این بازار، بسیاری از این اشخاص من جمله خواهان در صدد فروش سهام خود حتی به قیمت بسیار پایین تر از ارزش واقعی و اولیه سهام قرار گرفته و خواستار خروج از این بازار شده اند.

ثالثا اقدامات و تصمیمات سازمان طرف شکایت در این فعل و انفعالات حکایت از عدم توجه کافی به حقوق و سرمایه سرمایه گذاران داشته که مغایر فلسفه تشکیل و تاسیس این سازمان است. زیرا مهم ترین ماموریت و هدف این نهاد به عنوان نهادی عمومی می بایست تضمیمن حقوق و منافع عموم مردم در حیطه فعالیت خود باشد. لذا نظر به جمیع جهات فوق و با عنایت به این موضوع که اقدام صورت گرفته از سوی طرف شکایت در عدم امکان فروش سهام خریداری شده در بازار سرمایه مغایر قوانین و ماموریت پیش گفته بوده و با بسیاری از اصول مسلم حقوق اداری مانند اصل لزوم احترام به انتظارات مشروع در تعارض است و با توجه به این که اتخاد این تصمیمات منجر به ورود ضرر و زیان مادی به خواهان گشته و مغایر حقوق و آزادی های مشروع وی است امکان پذیرش خواسته مطروح وجود دارد. از این رو مستند به مواد 1، 10 و 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، ضمن احراز وقوع تخلف طرف شکایت، حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می گردد برابر تبصره ماده 11 قانون مورد اشاره پس از قطعیت این حکم، طرف شکایت علاوه بر اجرای آن مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است .

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.