کد خبر : 103699
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1400 - 13:30

سرنوشت بیت کوین پس از کرونا چه می‌شود؟

سرنوشت بیت کوین پس از کرونا چه می‌شود؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه مقدمه همه‌گیری بیماری کرونا تأثیر بی‌سابقه‌ای بر زندگی روزمره ما، توانایی‌مان در تعامل با دیگران و ساختارهای مالی و امنیتی ما داشته است. فناوری بلاکچین بیش از یک دهه است که وجود دارد و در حال حاضر، هزاران پروژه به دنبال استفاده از پتانسیل بی حد و حصر آن برای حل

زمان مطالعه: 7 دقیقه

مقدمه

همه‌گیری بیماری کرونا تأثیر بی‌سابقه‌ای بر زندگی روزمره ما، توانایی‌مان در تعامل با دیگران و ساختارهای مالی و امنیتی ما داشته است. فناوری بلاکچین بیش از یک دهه است که وجود دارد و در حال حاضر، هزاران پروژه به دنبال استفاده از پتانسیل بی حد و حصر آن برای حل برخی از حیاتی‌ترین مسائل جهان هستند. سؤالی که وجود دارد این است که وضعیت جهان پس از پایان این همه‌گیری چطور خواهد بود؟ روند قیمت بیت کوین پس از کرونا چگونه پیش خواهد رفت؟ سایر پروژه‌های رمزارزی چطور؟

اخیراً گروهی از کارشناسان برجسته حوزه ارزهای دیجیتال نظرات خود را درباره بحران همه‌گیری ویروس کرونا و تأثیر آن بر بازارهای جهانی رمزارزی بیان کرده‌اند. این گروه از کارشناسان در مورد اینکه فناوری بلاکچین چگونه می‌تواند ابزاری برای تعامل تیم‌های تحقیقاتی در سطح جهانی باشد، با یکدیگر به تبادل نظر پرداخته‌اند. این تیم همچنین شواهدی را ارائه داده‌اند که نشان می‌دهند چگونه ارزهای دیجیتال توانسته‌اند در برابر رکود اقتصادی ناشی از قرنطینه‌ها و تعطیلی کسب‌وکارها، مقاومت کنند.

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا ببینیم وضعیت بیت کوین پس از کرونا چگونه خواهد بود.

همه‌گیری کرونا چگونه پروژه‌های رمزارزی را تحت تأثیر قرار داده است؟

با توجه به اینکه بلاکچین یک فناوری نوپا است، صدها پروژه ارز دیجیتال وجود دارد که با توجه به شرایط فعلی ناشی از همه‌گیری، ممکن است هرگز موفقیتی را کسب نکنند و از میدان رقابت‌ها خارج شوند. با این حال، برخی از پروژه‌های دیگر رشد چشمگیری در این مدت داشته‌اند.

بیت کوین پس از کرونا

یونی آسیا (Yoni Assia)، مدیر عامل پلتفرم معاملاتی ای‌تورو (eToro)، بیماری کرونا را عامل اصلی رکود بی‌سابقه‌ای در بازارهای جهانی می‌داند که در روزهای اولیه گسترش خود، هم حوزه ارزهای دیجیتال و هم بازارهای مالی سنتی را تحت تأثیر قرار داد. با این حال، با گذشت زمان، توجه سرمایه‌گذاران خرد و بزرگ بیشتری به بیت کوین و سایر رمزارزها جلب شد.

به گفته آسیا، از زمانی که فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) برای کاهش اثرات ناشی از تعطیلی کسب‌وکارها، اقدام به انتشار بسته‌های حمایتی کرد، سرمایه‌گذاران بسیاری با هدف حفظ ارزش دارایی‌های خود در برابر تورم ناشی از چنین سیاست‌هایی، به بیت کوین روی آورده‌اند.

کیارا سان (Ciara Sun)، معاون بخش تجارت جهانی در هیوبی (Huobi) نیز بزرگ‌ترین تأثیر همه‌گیری کرونا را تعطیلی واردات و صادرات و آزادی معمول در انتقال کالاها و افراد میان کشورها می‌داند. سان نیز دیدگاه مشابهی با آسیا در مورد کاهش تعداد پروژه‌های رمزارزی ضعیف دارد. در همین راستا، سان می‌گوید:

علاوه بر افزایش محبوبیت و اعتبار پروژه‌های رمزارزی، بیماری کرونا با حذف پروژه‌های ضعیف‌تر به بهترین پروژه‌ها کمک کرده است تا به سطح بالایی برسند. محیط اقتصادی کنونی که بازتابی از اکوسیستم استارتاپ‌های سنتی است، نقاط ضعف مدل‌ کسب‌وکار بسیاری از پروژه‌های رمزارزی و بلاکچینی را آشکار می‌کند. در نتیجه، ما با یک اکوسیستم رمزارزی بسیار پایدار که به جای تبلیغات و گمانه‌زنی‌های فعالان بازار، توسط ارزش واقعی پروژه‌ها و مشارکت کاربران در اکوسیستم آنها هدایت می‌شود، از این شرایط خارج خواهیم شد.

بیت کوین، یک دارایی امن؟!

نظرات متفاوتی درباره اینکه آیا بیت کوین به یک دارایی امن تبدیل شده است یا خیر، وجود دارد.

داده‌های ارائه‌شده توسط پلتفرم ای‌تورو نشان می‌دهند که پس از آغاز همه‌گیری کرونا، تعداد سرمایه‌گذارانی که برای اولین بار اقدام به خرید رمزارز کرده‌اند، ۷۷ درصد افزایش یافته است. از آنجایی که قیمت بیت کوین در مسیری مشابه با طلا حرکت می‌کند، می‌توان استدلال کرد که سرمایه‌گذاران این ارز دیجیتال را به عنوان یک دارایی امن در نظر گرفته‌اند.

سیمون پیترز (Simon Peters)، تحلیلگر بازار در ای‌تورو، یادآوری می‌کند که بیت کوین ویژگی‌های مشابهی با طلا دارد. هر دو عرضه محدودی دارند، هر دو غیرمتمرکز هستند و هیچ‌کدام تحت تأثیر منفی تورم قرار نمی‌گیرند. بنابراین، جای هیچ تعجبی نیست که بیت کوین معمولاً به عنوان طلای دیجیتال شناخته می‌شود.

بیت کوین بعد از کرونا

از سوی دیگر، وین چن (Wayne Chen)، مدیر عامل اینترلپس (Interlapse) و بنیانگذار پلتفرم ارزهای مجازی کوین کرو (Coincurve) و جری چان (Jerry Chan)، مدیر عامل شرکت بلاکچینی تی‌اِی‌اِی‌ال (TAAL)، نظرات متفاوتی در این مورد دارند. آنها معتقدند که همه‌گیری ویروس کرونا باعث بی‌اعتبار شدن ایده «بیت کوین، یک دارایی امن» شده است. به گفته چن و چان، در حالی که انتظار می‌رفت بیت کوین درست مانند طلا یک دارایی برای فرار به حاشیه امن باشد، ارزش این ارز دیجیتال در آغاز شیوع بیماری کرونا همانند بازارهای سهام کاهش یافت که این موضوع، منجر به افزایش بی‌اعتمادی نسبت به آن شد.

در نهایت، سان نیز ضمن موافقت با اظهارات پیترز، می‌گوید:

بیت کوین در موارد متعددی از بازارهای سنتی مانند شاخص S&P 500 پیشی گرفته است و این نشان می‌دهد که ارزهای دیجیتال اغلب می‌توانند از حرکت‌های اقتصاد کلان جدا شوند.

سان افزود:

پس از افت اولیه ارزش بیت کوین، ارزش این ارز دیجیتال بازیابی شد. مدت کوتاهی پس از سقوط ماه مارس، شک و تردیدهایی در بخش مالی سنتی وجود داشت، اما بیت کوین ثابت کرد که کاملاً مقاوم و انعطاف‌پذیر است.

بنابراین، بسیاری معتقدند که بیت کوین پس از کرونا همچنان به روند روبه‌رشد خود ادامه خواهد داد. پشتیبانی از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال توسط شرکت‌های بزرگی همچون پی‌پال (PayPal) نیز به پذیرش گسترده این صنعت توسط عموم مردم بسیار کمک کرده است. به این ترتیب، حتی کسانی که حساب بانکی ندارند، می‌توانند با خیال راحت ارز دیجیتال بخرند و از آن برای سرمایه‌گذاری، تجارت یا خرید استفاده کنند. این موضوع، ارزهای دیجیتال را از یک ارز زیرزمینی که تنها متخصصان فناوری از آن استفاده می‌کردند، به یک ارز اصلی که توسط عموم مردم از آن استفاده می‌شود، تبدیل کرده است.

همچنین ببینید: ارتباط عجیب بین تعداد مبتلایان به کرونا و قیمت بیت کوین

کاربردهای ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین در دنیای واقعی!

آسیا معتقد است مشکلات بی‌سابقه‌ای که در طول همه‌گیری کرونا به‌ وجود آمده‌اند، به ما این امکان را داده است که ببینیم چگونه فناوری بلاکچین و دارایی‌های رمزارزی می‌توانند در سیستم مالی آینده استفاده شوند. به گفته آسیا، نگرانی‌ها در مورد ارزهایی با مکانیسم افزایش عرضه مانند دلار آمریکا، انگیزه سرمایه‌گذاران برای استفاده از رمزارزهایی که عرضه آن‌ها کنترل شده را افزایش داده است.

بنابراین، بزرگ‌ترین مزیت ارزهای دیجیتال را می‌توان محدود بودن میزان عرضه آنها دانست. به عنوان مثال، تعداد بیت کوین‌های قابل‌استخراج محدود است، اما این موضوع در مورد ارزهای فیات صدق نمی‌کند؛ چراکه در صورت تقاضا، دولت می‌تواند این نوع ارزها را چاپ و توزیع کند. ارزش بیت کوین و سایر رمزارزها اگرچه ممکن است به دلایل مختلف نوسان زیادی داشته باشد، اما به دلیل تعداد محدودشان، ارزش آنها در حالت کلی رو به افزایش است.

پیش بینی قیمت بیت کوین بعد از کرونا

مزیت دیگر ارزهای دیجیتال این است که قابل‌ حمل هستند. از رمزارزها می‌توان در هر نقطه از جهان برای پرداخت استفاده کرد، بدون آنکه نیاز باشد به ارز دیگری تبدیل شوند.

از سوی دیگر، چان معتقد است که پتانسیل استفاده از فناوری بلاکچین برای کاربردهای مختلف نیز در طول بحران کرونا بیشتر درک شده است. وی در همین راستا می‌گوید:

شرکت‌های دارویی به کاربردهای نسخه مقیاس‌پذیر بلاکچین بیت کوین پی بردند که می‌تواند برای ردیابی سوابق آزمایش و واکسیناسیون کرونا در سطح بین ایالتی و حتی برون‌مرزی مورد استفاده قرار گیرد، به گونه‌ای که می‌تواند برای تأیید آمارهای ارائه‌شده به سازمان‌های بهداشت جهانی نیز از این فناوری استفاده کرد.

سان نیز ضمن موافقت با گفته‌های چان، اظهار داشت که سازمان‌های مراقبت‌ بهداشتی، دولت‌ها، سازمان‌های غیرانتفاعی و شرکت‌های خصوصی می‌توانند از فناوری بلاکچین برای همکاری مؤثر در راستای مقابله با کرونا استفاده کنند. همچنین به عقیده سان، از لحاظ پولی، ارزهای دیجیتال بخش مهمی از اقتصاد بدون پول نقد هستند که به دلیل این همه‌گیری شتاب گرفته است.

سخن پایانی

از آنجایی که بسیاری از کسب‌وکارها در طول همه‌گیری کرونا باید از راه دور فعالیت می‌کردند، مردم به این وضعیت عادت کرده‌اند و احتمالاً این شرایط پس از پایان یافتن پاندمی نیز ادامه خواهد یافت.

بنابراین، در جهان پس از کرونا ممکن است شاهد آن باشیم که مردم همچنان به دورکاری و انجام وظایف خود از راه دور ادامه دهند، به مناطقی مهاجرت کنند که هزینه زندگی در آنجا کمتر است و به جای ارزهای فیات محلی که ارزش آنها رفته‌رفته کمتر می‌شود، بیشتر از ارزهای دیجیتال استفاده کنند.

همچنین ببینید: تاثیر کرونا دلتا بر قیمت بیت کوین و ارز دیجیتال

نوشته سرنوشت بیت کوین پس از کرونا چه می‌شود؟ اولین بار در رمزارز نیوز. پدیدار شد.

منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.