کد خبر : 211964
تاریخ انتشار : یکشنبه 2 مهر 1402 - 12:29
دیدگاه‌ها برای آشنایی با انواع ورق فلزی و کاربرد هر کدام بسته هستند

آشنایی با انواع ورق فلزی و کاربرد هر کدام

آشنایی با انواع ورق فلزی و کاربرد هر کدام

ورق های فولادی در انواع مختلف کاربرد های زیادی در صنعت و انواع گوناگونی از ساخت و ساز ها دارند. در این مطلب سعی بر آن شده است تا با کاربرد های انواع ورق های فلزی آشنا شده و مرجع مناسبی جهت استعلام قیمت و خرید انواع ورق به شما معرفی کنیم. ورق سیاه چیست؟

ورق های فولادی در انواع مختلف کاربرد های زیادی در صنعت و انواع گوناگونی از ساخت و ساز ها دارند. در این مطلب سعی بر آن شده است تا با کاربرد های انواع ورق های فلزی آشنا شده و مرجع مناسبی جهت استعلام قیمت و خرید انواع ورق به شما معرفی کنیم.

ورق سیاه چیست؟

ورق سیاه از متداول ترین محصولات تولیدی فولادی است که در ابعاد و اندازه و ضخامت بسیار متنوع بوده و کاربرد گسترده ای در سازه ها و تجهیزات صنعتی دارد. یکی از معمول ترین روش های تولید ورق های فولادی با ضخامت کم، نورد گرم است که حاصل ورق فولادی تولید شده با این روش را اصطلاحا ورق سیاه میگویند.

از ورق سیاه برای استفاده در ماشین آلات نیمه سنگین، بدنه کشتی، تجهیزات دریایی، گاردریل و تجهیزات ترافیکی و جاده سازی درون و برون شهری و همچنین انواع ناودانی و نبشی و قوطی، چهار چوب و بدنه‌ی سازه های نسبتا کوچک و متوسط، همچنین مخازن ذخیره سازی نفتی و صنایع و کارخانه‌ های کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. از ورق سیاه برای استفاده در ماشین آلات سنگین، صنایع و کارخانه‌ های بزرگ، تاسیسات عظیم مورد استفاده قرار میگیرد. جهت اطلاع از قیمت روز انواع ورق سیاه از همه کارخا نه ها به صفحه لیست قیمت ورق سیاه از سفیران آهن مراجعه کنید.

ورق های تولید شده به روش نورد گرم(به خصوص ورق سیاه) به عنوان ماده اولیه در صنایع پایه مثل خودروسازی، بدنه دستگاه های مونتاژ و صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین به عنوان ماده اولیه در تولید انواع گسترده ای از مقاطع فولادی مثل پروفیل قوطی و نبشی و ناودانی و انواع لوله مورد استفاده قرار میگیرد.

ورق رنگی چه کاربردی دارد؟

ورق رنگی ورقی گالوانیزه شده است که بر روی سطح خود، پوششی از رنگ دارد که ضخامت این پوشش رنگی بین 15 الی 20 میکرون است. ورق های رنگی در رنگ های آبی، بنفش، سفید، سبز، قرمز و قهوه ای، زرد و بسیاری رنگ های دیگر هستند. بیشتر استفاده ورق رنگی در سازه هایی است که ظاهر قسمتی که ورق رنگی در آن به کار رفته دارای اهمیت است.

برخی از مهم ترین کاربرد های ورق رنگی دربدنه خودرو، سقف آلاچیق، سقف ویلا، بخش های تزیینی ویلا و ساختمان ها، کانتینر های کشتی باربری، لوازم خانگی، بدنه دستگاه های صنعتی، سقف کاذب، کابینت و آبگرمکن و طراحی داخل خانه ها می‌باشد.

مراحلی که در فرآیند تولید ورق رنگی طی میشود، ابتدا از نورد بر روی ورق سیاه و سپس تبدیل ورق سیاه به ورق روغنی و بعد از آن گالوانیزه کردن ورق است. هنگامی که ورق گالوانیزه به ترتیب مراحل زیر را طی کند، ورق رنگی حاصل میشود. جهت مشاهده قیمت انواع ورق رنگی به صفحه قیمت ورق رنگی مراجعه کنید.

ورق روغنی چه کاربردی دارد؟

ورق روغنی یک ورق فلزی از جنس فولاد است که دارای سطحی صاف بوده اغلب در مکان هایی استفاده میشود که ظاهر آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. ورق های فولادی به دو شکل نوردگرم یا نوردسرد تولید میشوند که ورق روغنی حاصل فرآیند نوردسرد بر روی یک شمش فولادی است. از ورق روغنی در بخش های مختلف صنعت و بدنه ماشین آلات صنعتی و ساختمان سازی، خودرو سازی کاربرد دارد. از مهمترین ویژگی های انواع ورق روغنی میتوان به مقاومت بالا در برابر فشار های فیزیکی و سرعت فرآیند تولید بالا اشاره کرد.

اکثر کاربردهای ورق روغنی در مکان هایی است که ظاهر ورق اهمیت داشته و در معرض دید است. از کاربرد های ورق روغنی میتوان در خودروسازی، لوازم خانگی، مبلمان، ساختمان سازی، اجرای طرح های زینتی روی سازه ها، تولید انواع دیگر ورق های فولادی مثل ورق گالوانیزه و ورق رنگی استفاده میشود که به همین دلیل بر قیمت ورق رنگی و گالوانیزه اثرگذار است.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه یک ورق فولادی پرکاربرد در صنعت است که توسط فرآیند نوردگرم تولید شده و بزرگترین مزیت آن را میتوان قابلیت ضد زنگ زدگی و ضد خوردگی آن دانست. ورق گالوانیزه در صنعت کابینت سازی، لوازم خانگی مثل یخچال و فریزر، ماشین لباس شویی، سقف سازی سالن های بزرگ و سوله ها مخصوصا در مکان هایی با شرایط بارانی و رطوبت بالا، ساخت انواع لوله و پروفیل، نرده ها و جداکننده ها، سقف های کاذب و درب های کرکره ای کاربرد دارند.

از دیگر کاربرد های ورق گالوانیزه میتوان به تجهیزات کشاورزی مثل مخازن حمل آب، سمپاشی، و سیلو ها و در امور تبلیغاتی مثل تابلو ها و بیلبورد های تبلیغاتی در سطح شهر و در دستگاه های صنعتی مانند کمپرسور ها و کپسول ها، دستگاه های تهویه هوا، بدنه‌ی ماشین آلات صنعتی تولیدی و همچنین بدنه محصولات تولیدی از جنس فلز مقاوم اشاره کرد.

برترین تولید کنندگان ورق در ایران کدامند؟

کارخانه فولاد مبارکه اصفهان در سال 1360 وارد فاز عملیات اجرایی شد و در سال 1371 زیرساخت‌های مربوطه جهت اجرایی کردن طرح توسعه تولید این مجتمع فراهم شد. مجتمع فولاد مبارکه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی به ظرفیت تولید سالانه 2/4 میلیون تن رسید.

شرکت فولاد کاویان اهواز یکی از برترین و مطرح ترین تولید کنندگان محصولات فولادی به خصوص ورق های فولادی نورد گرم و سرد میباشد. این شرکت واقع در 9 کیلومتری جاده اهواز است و تولید کننده بسیاری از مواد اولیه و مواد پایه‌ی دیگر شرکت های هم رده کار خود میباشد. ظرفیت تولید این کارخانه در سال حدود 1150 تن میباشد.

شرکت فولاد اکسین خوزستان در سال 1384 تاسیس و از سال 1388 به صورت حرفه ای، تولیدات انبوه خود را شروع کرد. ورق سیاه را میتوان به عنوان مقطع فولادی برتر و با تولید انبوه برای این کارخانه دانست که از سال 1388 تا 1400 به میزان 700 هزار تن در سال محصولات فولادی تولید کرده است. در حال حاضر ظرفیت تولیدی این کارخانه یک میلیون تن در سال میباشد هرچند که ظرفیت اسمی این کارخانه در حدود 50 هزار تن بیشتر از میزان تولیدی آن در سال است.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی پرکاربرد ترین ورق های فولادی در صنایع گوناگون به همراه کاربرد هر کدام پرداختیم. امیدواریم که این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. جهت استعلام قیمت انواع ورق فولادی و دیگر محصولات بازار آهن مثل تیرآهن، انواع میلگرد، لوله، قوطی پروفیل و نبشی و ناودانی به وبسایت سفیران آهن که یکی از برترین ها در ایران است مراجعه کنید. همچنین میتوانید از مشاوره رایگان سفیران آهن به شماره 03191001040 تماس حاصل فرمایید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.