بندیل میلگرد؛ تعداد شاخه در هر بندیل و تناژ آن
میلگردها برای حملونقل نیاز به بستهبندی دارند. «بندیل میلگرد» اصطلاحی است که به هر بسته از میلگردِ بستهبندیشده اطلاق میشود. اصل «بندیل»، «باندیل» است و از لغت انگلیسی Band به معنای « نوار یا حلقهای از مواد مسطح و نازک که به عنوان بست، تقویت یا تزئین استفاده میشود،» گرفته شده است. باندیل در اصل،
میلگردها برای حملونقل نیاز به بستهبندی دارند. «بندیل میلگرد» اصطلاحی است که به هر بسته از میلگردِ بستهبندیشده اطلاق میشود. اصل «بندیل»، «باندیل» است و از لغت انگلیسی Band به معنای « نوار یا حلقهای از مواد مسطح و نازک که به عنوان بست، تقویت یا تزئین استفاده میشود،» گرفته شده است.
باندیل در اصل، به نوارهای پلاستیکی و فلزی گفته میشود که برای بستهبندی میلگرد استفاده میشود؛ اما بهمرور استفاده از این عبارت به خود پک بستهبندیشده تسری یافته است. در حال حاضر، اصطلاح «بندیل میلگرد» به تعدادی میلگرد که در کنار هم قرار گرفته و بستهبندی شدهاند اطلاق میگردد.
انواع بندیل میلگرد
اگر بندیل را به معنای نوار یا بستی که دور میلگردها پیچیده میشود معنا کنیم، دو نوع بندیل فولادی و پلاستیکی وجود دارد. هر دو نوع این بندیلها ارزانقیمت بوده و به اندازه کافی برای نگهداری تعداد مشخصی از میلگرد مقاوم هستند.
همانطور که ذکر شد، بندیل به معنای یک دسته میلگرد بستهبندیشده نیز هست. در این معنا نیز دو نوع بندیل وجود دارد:
- بندیل کلاف
- بندیل شاخهای
بندیل کلاف بهشکل کلاف بستهبندی میشود و برای میلگردهای نازک و منعطف کاربرد دارد. در مقابل، بندیل شاخهای، بهشکل طولی و از کنار هم قراردادن میلگردهای ضخیم و محکم ساخته میشود.
میلگردهای ساختهشده از فولاد نرم (S240) و فولاد نیمهسخت (S340,S400) در اندازههای کمتر از 12 میلیمتر، به اندازه کافی برای خمش و تولید کلاف منعطف هستند. به همین دلیل این نوع میلگردها را میتوان بهشکل کلاف بستهبندی کرد.
اما اگر قطر میلگردهای نرم و نیمهسخت از 12 میلیمتر بیشتر باشد، لازم است بهشکل شاخهای بندیل شوند. همچنین، میلگردهایی که از فولاد سخت (S500) ساخته شدهاند نیز، فارغ از قطر آنها، بهشکل شاخهای بندیل میشود. خمکردن این نوع میلگردها سبب آسیب به آنها شده و همچنین، به نیروی زیادی نیاز دارد. به همین دلیل بندیل میلگرد فولاد سخت بهشکل شاخهای و از قراردادن تعداد مشخصی میلگرد در کنار هم تشکیل میشود.
در هر بندیل چه تعداد میلگرد وجود دارد؟
تعداد میلگرد موجود در هر بندیل، در کارخانههای مختلف مانند میلگرد زاگرس شهرکرد (SFZ) متفاوت است. هر کارخانه بر اساس دستگاهها و تکنولوژی که برای بندیل میلگرد در اختیار دارد و همچنین، بر اساس نیاز بازار، تعداد میلگردهای موجود در بندیل خود را مشخص میکند. وزن رایج بندیل میلگرد چیزی بین 2 تا 5.5 تن است. البته بندیلهای میلگرد فولاد مبارکه، 4.5 تا 5 تن وزن دارند.
لازم به ذکر است که کارخانهها تعداد میلگرد موجود در بندیل را مشخص نمیکنند، بلکه وزن کلی بندیل و نوع میلگرد را روی تگهایی که به بندیل متصل است، درج میکنند. با استفاده از این این تگها میتوان تعداد میلگرد موجود در هر بندیل را محاسبه کرد.
چطور تعداد میلگرد هر بندیل را محاسبه کنیم؟
وزن هر میلگرد با توجه به قطر و نوع آلیاژ آن مشخص میشود. با دانستن این دو فاکتور (که اکثرا روی تگ هر محصول ذکر شدهاند)، میتوانید وزن هر میلگرد را محاسبه کنید. فرمولهای آنلاین، جداول میلگرد کارخانهها و جداول استاندارد وزن میلگرد، روشهای مرسومی هستند که برای محاسبه وزن هر میلگرد استفاده میشوند.
در مرحله بعد، با تقسیم وزن کلی بندیل میلگرد بر وزن هر شاخه، میتوانید تعداد میلگرد موجود در هر بسته را محاسبه کنید.
برای مثال، وزن میلگرد 16، حدود 19 کیلوگرم است. اگر وزن کل بندیل 5 تن باشد، هر بندیل محتوی 263 میلگرد است.
اطلاعات روی پلاک میلگرد
پلاک بندیل میلگرد، یک پلاک فلزی یا گرافی پلاست است که با استفاد از یک بند به یک انتهای بندیل میلگرد متصل میشود. برخی از بندیلها دارای دو پلاک در انتها و ابتدا هستند که هر کدام اطلاعات خاصی را در بر دارند. اطلاعات مندرجشده بر روی لیبل پلاک میلگرد شامل موارد زیر است:
- شرکت سازنده
- نوع میلگرد
- طول میلگرد
- وزن بندیل
- هیت نامبر
- شماره شناسایی
- اطلاعات تماس
علاوه بر موارد بالا، لیبلها میتوانند شامل اطلاعات زیر باشند:
- کارگاه نورد
- تاریخ تولید
- شماره ذوب
- شماره بسته
- آرم استاندارد
- آدرس سایت
- عبارت MADE IN IRAN
بندیل میلگرد، علاوه بر پلاک، دارای اطلاعات دیگری نیز هست که بهشکل حکشده بر روی میلگرد نمایش داده میشوند. برای مثال حروف T، U و I به ترتیب نشاندهنده روش ترمکس (خنک کاری)، روش آلیاژسازی و روش استاندارد هستند. این حروف روش تولید میلگرد را نشان میدهند که نقش مهمی در کاربرد و دوام آن دارد. همچنین، حرف J نشاندهنده این است که میلگرد از نوع آجدار مارپیچ است و حرف C نشاندهنده میلگرد آجدار جناقی است.
علاوه بر نشانههای ذکرشده، علامت اختصاری شرکت تولیدکننده نیز بر روی میلگرد درج میشود. این اطلاعات کمک میکنند تا میلگردهای تکی، بدون دسترسی به اطلاعات ذکرشده بر روی پلاک بندیل، قابل شناسایی باشند.
جمعبندی
بندیل میلگرد دو معنا دارد: 1) بندی که به وسیله آن تعدادی میلگرد به هم متصل میشوند 2) تعداد مشخصی میلگرد که در کنار هم بستهبندی شدهاند. لازم به ذکر است که معنای دوم رایجتر است. هر بندیل میلگرد معمولا 2.5 تا 5 تن وزن دارد و تعداد میلگردهای داخل آن بر اساس قطر و طول هر میلگرد و وزن کلی محاسبه میشوند. بندیلها به دو شکل کلافی و شاخهای وجود دارند. برای شناسایی بندیل میلگرد، پلاکی بر روی آن نصب شده و همچنین، اطلاعات خاصی روی میلگردها حک میشود.
سوالات رایج درباره بندیل میلگرد
سوال: هر بندیل میلگرد چند تن است؟
پاسخ: وزن هر بندیل بر اساس نوع کارخانه و میلگردهای بستهبندیشده متفاوت است. با این حال، وزن رایج بندیلها 2.5 تا 5 تن است. در میان کارخانههای مختلف تولید میلگرد، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، سنگینترین بندیلها را با وزن حدود 5 تن تولید میکند.
سوال: بندیل میلگرد چه کاربردی دارد؟
پاسخ: هر بندیل تعدادی میلگرد را بستهبندی کرده و به شکلیکجا ارائه میدهد. این کار حملونقل، خرید و فروش و محاسبات مربوط به میلگرد را آسان کرده و یک مقیاس برای اندازهگیری میلگرد محسوب میشود.
سوال: هر بندیل محتوی چند میلگرد است؟
پاسخ: تعداد میلگردهای موجود در هر بندیل، با توجه به نوع میلگرد و وزن کلی میلگرد محاسبه میشود. تعدادی فرمول برای این محاسبات در دسترس است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0