کد خبر : 195337
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 اردیبهشت 1401 - 9:40

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی چیست؟

طلاق مفهومی آشنا است که وقوع آن در هر ازدواجی ممکن است. بعد از اجرای صیغه طلاق ازدواج به صورت قانونی، عرفی و شرعی به پایان می رسد و زوجین به طور رسمی از یکدیگر جدا می گردند. طلاق توافقی یکی از اقسام طلاق است که اتفاقا موضوع امروز بحث ما نیز هست. برای مشاوره

طلاق مفهومی آشنا است که وقوع آن در هر ازدواجی ممکن است. بعد از اجرای صیغه طلاق ازدواج به صورت قانونی، عرفی و شرعی به پایان می رسد و زوجین به طور رسمی از یکدیگر جدا می گردند. طلاق توافقی یکی از اقسام طلاق است که اتفاقا موضوع امروز بحث ما نیز هست.

برای مشاوره با وکیل طلاق توافقی کلیک کنید.

 

حق طلاق با کیست؟

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق با مرد است اما او می تواند در زمان جاری شدن صیغه ازدواج این حق را به همسرش واگذار نماید. البته نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که حتی اگر مرد حق طلاق را به زن داده باشد، حق قانونی خودش از طلاق همچنان پابرجاست و هر زمان که مایل باشد می تواند برای طلاق اقدام نماید.

برای طلاق چند شاهد لازم است؟

پس از اینکه دادگاه حکم طلاق را صادر کرد لازم است تا هر یک از طرفین ( زن و شوهر) با همراه داشتن دو شاهد به دفترخانه ثبت طلاق و ازدواج مراجعه کنند و صیغه طلاق را جاری نمایند.

در همین زمینه و در ماده ۱۱۳۴ قانون مدنی آمده: طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد.

برای پذیرفتن شهادت این دو شاهد وجود شرایطی الزامی است.

 

شاهدان طلاق باید چه شرایطی را داشته باشند؟

  • مرد بودن: جنسیت شاهدان طلاق حتما باید مذکر باشد و بایستی به سن قانونی ( 18 سال) رسیده باشند.
  • عاقل بودن: چه طلاق توافقی و چه غیر توافقی باشد. شاهد طلاق باید صیغه طلاق را بشنود. آن را درک نماید و آگاه باشد که برای انجام چه امری به دفترخانه ثبت طلاق و ازدواج مراجعه کرده است
  • عادل بودن: عادل در اینجا به کسی اطلاق می شود که اهل گناه نباشد. گناه کبیره انجام ندهد و اصراری بر انجام گناه صغیره نداشته باشد.
  • زن و شوهر را بشناسد: شاهد باید علاوه بر تمامی شروط بالا زن و شوهر را بشناسد. البته شناخت دقیق در اینجا مورد نظر ما نیست و منظور از شناخت، دانستن نام زن و شوهر و تفکیک آنها از یکدیگر می باشد.

 

بطور کلی طلاق در چند زیر مجموعه قرار می گیرد؟

1 طلاق از طرف مرد: حق طلاق در فقه اسلامی یکی از حقوق مرد عنوان شده است. از اینرو وی میتواند هر زمان که مایل باشد درخواست طلاق را از جانب خودش به دادگاه ارائه نماید. البته این به معنای صدور حکم آنی از سوی مراجع ذی ربط نیست. بلکه صدور این حکم به تشریفات خاصی نیاز دارد.

2 طلاق از طرف زن: درست است که حق طلاق با مرد است اما در صورت ایجاد شرایطی زن نیز می تواند برای ارائه درخواست طلاق به دادگاه مراجعه نماید.

در صورت وقوع دو شرط دادگاه رای را به نفع زن صادر کرده و حکم طلاق را ارائه می نماید

1  وکالت در طلاق یا برخورداری از حق طلاق

2 استناد به شرایط عسر و حرج

3 طلاق توافقی: همانطور که از نام طلاق توافقی پیداست در این شیوه زن و مرد با یکدیگر به تفاهم رسیده و برای اجرای این مهم به دادگاه مراجعه می کنند. دادگاه وظیفه دارد تا شرایط را بررسی کند و در صورت عدم وجود شرایط برای سازش میان زن و مرد حکم طلاق را صادر نماید.

 

طلاق توافقی چیست؟

شرایط طلاق توافقی چیست؟

صیغه این نوع طلاق زمانی جاری می شود که زوجین راجع به کلیه مسائل مهم با یکدیگر به سازگاری رسیده باشند. نفقه، مهریه، حضانت فرزند و… از جمله مسائل مهم در طلاق توافقی هستند. گفتنی است که در صورت وقوع تفاهم دیگر لزومی به دخالت دادگاه وجود ندارد.

از اینرو در جریان طلاق توافقی وکیل وظیفه دارد تا در ابتدای امر مسائلی که ایشان ( زن و مرد) میان خودشان توافق کرده اند را از زبان آنها بشنود. سپس وی توافقات را صورتجلسه کرده و به امضای آنها می رساند. از اینرو حکم طلاق بر اساس توافق آنها از دادگاه ذیربط صادر خواهد شد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی کلیک کنید

 

طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟

صدور حکم طلاق، مستلزم انجام یک سری از تشریفات است. لذا اگر زن و مردی بخواهند به صورت کاملا سازش آمیز یا اصطلاحا توافقی از یکدیگر جدا گردند باید مراحلی را طی کنند در ادامه این مراحل را یک به یک شرح خواهیم داد.

مرحله اول: مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق

یکی از آنها یا هر دو آنها باید به سامانه ثنا مراجعه کنند و مشخصات اصلی خودشان را وارد نمایند.

مرحله دوم: انتخاب یک مرکز مشاوره

این مراکز زیر نظر بهزیستی و دادگستری هستند. حکمی که کارشناسان این مراکز ارائه می دهند بر پیشبرد فرایند طلاق تاثیر گذار است. کارشناسان خانواده مقیم در این مراکز وظیفه دارند تا به زوجین مشاوره دهند و حتی شرایط را برای سازش میان آن دو تعدیل نمایند. گفتنی است که جلسات مشاوره در بازه زمانی 50 روزه به انجام می رسند و تعداد جلسات میتواند 1 الی 5 جلسه باشد.

مرحله سوم: اخذ گواهی

این گواهی می تواند گواهی سازش و یا گواهی عدم سازش باشد. حکم طلاق در صورتی صادر خواهد شد که مراکز زیر نظر بهزیستی و دادگستری گواهی مبنی بر عدم انصراف از طلاق را صادر نمایند.

مرحله چهارم: صدور دادخواست

دادخواست طلاق باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی فرستاده شود و به دادگاه خانواده ارسال گردد.

مرحله پنجم: صدور حکم طلاق

بعد از ارسال دادخواست طلاق مبنی بر عدم سازش میان زوجین به دادگاه خانواده، حکم طلاق صادر می شود.

مرحله ششم: ثبت طلاق

بعد از صدور حکم طلاق زوجین می توانند ظرف مدت 1 الی 3 ماه به به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه کرده و طلاق توافقی را به ثبت برسانند.

از اینرو مدت زمان طلاق توافقی، بین 2 الی 3 ماه برآورد می شود

 

مدارک لازم جهت طلاق توافقی:

طلاق توافقی چیست؟

شناسنامه، عقدنامه و کارت ملی از جمله مدارک لازم برای به جریان انداختن پرونده ی طلاق توافقی هستند.

  • اگر کارت ملی در دسترس نباشد دانستن شماره ملی کفایت می کند
  • اگر عقدنامه در دسترس نباشد باید به دفترخانه ای که ازدواجتان در آن به ثبت رسیده مراجعه نمایید و رونوشت آن را دریافت کنید.

بهترین وکیل طلاق توافقی:

با اینکه طلاق از نوع توافقی است اما برخورداری از وکیل می تواند به روند آن کیفیت اجرایی ببخشد. با این حال برخورداری از وکیل در بعضی از شرایط لازم است به عنوان مثال گاهی زن و مرد و یا یکی از آنها تمایلی به حضور در دادگاه ندارد و مایل است تا با اتخاذ کسی که چم و خم قانون را بلد است این فرایند را به انجام برساند.

یا شرایطی را فرض کنید که در آن زوج به زوجه وکالت طلاق داده باشد. این وکالت می تواند جزو شروط ضمن عقد و یا وکالتنامه ای جداگانه برای طلاق باشد. در چنین شرایطی نیز حضور یک وکیل می تواند کیفیت به جریان افتادن یک پرونده را افزایش داده و بازه زمانی صدور حکم را کم کند. حفظ حقوق موکل، سرعت عمل در اجرای مراحل، افزایش آگاهی از قوانین و تبصره های قانونی که احتمالا به نفع موکل تمام خواهد شد، جلوگیری از اتلاف وقت و معطلی در دادگاه ها، کاهش استرس و تنش و… از دیگر مزایای به خدمت گرفتن وکیل در پرونده طلاق توافقی می باشند.

برای مطالعه ادامه مقاله به وبسایت وکیل آتی مراجعه فرمایید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.