۳ دلیل که سطح ۳۰,۰۰۰ دلار میتواند کف قیمت بیت کوین بوده باشد
۳ دلیل که سطح ۳۰,۰۰۰ دلار میتواند کف قیمت بیت کوین بوده باشدکارشناسان از سه عامل ترس از عقبافتادن، ابهامات پیرامون تتر و نگرانیهای قانونگذاری بهعنوان عواملی یاد میکنند که روز گذشته باعث سقوط قیمت بیت کوین به زیر ۳۰,۰۰۰ دلار شد.
به گزارش کوین تلگراف، پس از سقوط ۳۵ درصدی قیمت بیت کوین طی ۲۴ ساعت، قیمت بیت کوین به زیر ۳۰۰۰۰ دلار رسید. در این مدت، چیزی در حدود ۳.۵ میلیارد دلار قرارداد آتی لیکویید شد که بر شدت این سقوط افزود.
این در حالی است که نشانههای ضعف در بازار مشتقات، بیانگر فروش هیجانی در بازار بود. بهگفته کارشناسان این فروش هیجانی باعث شد تا شاهد بیثباتی در بازار باشیم. این عوامل با تکیه بر اختلاف قیمت بین بازارهای آتی و بازارهای آتی و نرخ تأمین بودجه قراردادهای بدون سررسید، قابل اندازهگیری هستند.
از ایلان ماسک و تتر تا قانونگذاری در آمریکااینکه علت دقیق نوسانات اخیر را مشخص کنیم، کاری بسیار دشوار است. با این حال میتوان گفت که نقش ایلان ماسک و اظهارات او در مورد مصرف بالای سوختهای فسیلی در روند استخراج بیت کوین، مهم و پررنگ است. از سوی دیگر، دادستانی نیویورک، دیروز را ب..
۳ دلیل که سطح ۳۰,۰۰۰ دلار میتواند کف قیمت بیت کوین بوده باشد
کارشناسان از سه عامل ترس از عقبافتادن، ابهامات پیرامون تتر و نگرانیهای قانونگذاری بهعنوان عواملی یاد میکنند که روز گذشته باعث سقوط قیمت بیت کوین به زیر ۳۰,۰۰۰ دلار شد.
به گزارش کوین تلگراف، پس از سقوط ۳۵ درصدی قیمت بیت کوین طی ۲۴ ساعت، قیمت بیت کوین به زیر ۳۰۰۰۰ دلار رسید. در این مدت، چیزی در حدود ۳.۵ میلیارد دلار قرارداد آتی لیکویید شد که بر شدت این سقوط افزود.
این در حالی است که نشانههای ضعف در بازار مشتقات، بیانگر فروش هیجانی در بازار بود. بهگفته کارشناسان این فروش هیجانی باعث شد تا شاهد بیثباتی در بازار باشیم. این عوامل با تکیه بر اختلاف قیمت بین بازارهای آتی و بازارهای آتی و نرخ تأمین بودجه قراردادهای بدون سررسید، قابل اندازهگیری هستند.
از ایلان ماسک و تتر تا قانونگذاری در آمریکا
اینکه علت دقیق نوسانات اخیر را مشخص کنیم، کاری بسیار دشوار است. با این حال میتوان گفت که نقش ایلان ماسک و اظهارات او در مورد مصرف بالای سوختهای فسیلی در روند استخراج بیت کوین، مهم و پررنگ است. از سوی دیگر، دادستانی نیویورک، دیروز را بهعنوان موعد اظهار ذخایر تتر عنوان کرده بود.
کیتلین لانگ (Caitlin Long)، مدیرعامل و بنیانگذار آوانتی فایننشال (Avanti Financial)، با اشاره به خطرات پیرامون اعتبارات تتر که از پرونده این شرکت با دادستانی نیویورک ناشی میشود، احتمال داد که معاملهگران سرمایهگذاریهای خود در بازار ارزهای دیجیتال را کاهش دهند.
پس از آن که جنت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا، و گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور، نسبت به فضای ارزهای دیجیتال نگرانیهایی را مطرح کردند، ابهامات قانونگذاری بار دیگر به بازار وارد شد.
دو روز پیش، انجمن بانکی و معاملاتی چین که زیر نظر بانک مرکزی این کشور فعالیت میکنند، بیانیهای با عنوان «جلوگیری از خطرات تراکنشهای سوداگرانه ارزهای مجازی» منتشر کردند. طبق این بیانیه که به رأی اعضا گذاشته شد، قوانین فعلی در چین در حوزه ارزهای دیجیتال به قوت خود باقی خواهند ماند.
وضعیت بازارهای آتی
همان طور که پیشتر گفتیم، برآیند تمام این فاکتورها باعث شد تا طی ۹ روز گذشته، شاهد اصلاحی ۵۰ درصدی در بازار ارزهای دیجیتال باشیم. تأثیر این سقوط ۵۰ درصدی هم سرانجام به بروز نشانههای خستگی در بازارهای آتی انجامید. برای اینکه به درک بهتری از وضعیت فعلی برسید، بهتر است نگاهی به اختلاف قیمت میان قیمت بیت کوین در بازارهای آتی و بازارهای آنی بیندازیم.
معمولاً، قراردادهای آتی سه ماهه با اختلاف ارزش (پریمیوم) ۸ الی ۱۵ درصدی (تعدیلشده) معامله میشوند. با به تعویق انداختن زمان تسویه، فروشندگان خواستار قیمت بیشتر خواهند بود و این موضوع اختلاف ارزش را بیشتر میکند.
طی چند هفته گذشته، این شاخص بالاتر از ۸ درصد قرار داشت که بیانگر وجود اعتماد در بازار بود. با این حال، سقوط چند هزار دلاری دیروز وضعیت را تا حد زیادی تغییر داد. در طول این سقوط، برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ شاهد آن بودیم قیمت بیت کوین در پلتفرمهای آتی، کمتر از قیمت در صرافیهای آنی بود که خود اتفاق نگرانکنندهای است.
با توجه به رشد سریع ۷ درصدی قیمت بیت کوین پس از سقوط، میتوان گفت که فعالشدن حد ضرر و موقعیتهایی که لیکویید شدند، از جمله عوامل سقوط به زیر ۳۰,۰۰۰ دلار بود.
سرمایهگذاران
برای اینکه بفهمیم این نوسانات مختص قراردادهای ماهانه یا سهماهه است یا نه، باید نگاه به قراردادهای آتی بدون سررسید بیندازیم. در این ابزارهای مشتقه یک نرخ خاص قرار داده شده است که هر ۸ ساعت از سرمایهگذار اخذ میشود. اخذ این نرخ از آن جهت انجام میگیرد که اطمینان حاصل شود ناهماهنگی بین خطرات تبادلات وجود ندارد.
نهنگها، میزهای آربیتراژ و بازارسازها بهدلیل نرخ تأمین بودجه بالای آنها، از ورود به چنین بازارهایی خودداری میکنند. وقتی که موقعیتهای خرید اهرمهای بیشتری طلب کنند، کارمزد از سوی آنها پرداخت میشود. در طرف دیگر، وقتی که موقعیتهای فروش خواستار اهرمهای بالاتر شوند، شاهد نرخ تأمین بودجه منفی خواهیم بود.
همان طور که در نمودار بالا مشاهده میکنید، این شاخص وارد سطوح ناپایداری شده است و در محدوده منفی ۰.۲ درصد قرار دارد که نشان میدهد در هر هفته موقعیتهای فروش ۴.۳ درصد کارمزد پرداخت میکنند. از آنجایی که چنین شرایطی، باعث تشویق خریداران به ایجاد موقعیتهای خرید میشود، تداوم چند روزه آنها نادر است.
ممکن است ایجاد شفافیتهای قانونگذاری در آمریکا یا پرونده تتر و دادستانی نیویورک سالها به طول بینجامد. از سوی دیگر، اقدام اخیر دولت چین، تفاوتی با تصمیم آنها در سپتامبر ۲۰۱۷ ندارد. در آن زمان چین فعالیت تمام صرافیها و عرضههای اولیه سکه در داخل خاک خود را ممنوع اعلام کرده بود.
با تکیه بر دادههایی نظیر تأثیر نرخ تأمین بودجه منفی در قراردادهای آتی و قراردادهای بدون سررسید، میتوان این گونه نتیجهگیری کرد که ۳۰,۰۰۰ دلار کف قیمت بیت کوین برای لیکوییدشدن بوده است.
اصلاح ۵۴ درصدی قیمت از ۶۴,۹۰۰ دلار بیش از آنکه به واکنشها به اخبار منفی بوده باشد، به واکنشهای اغراقآمیز به سفتهبازیها مرتبط بوده است.
۳ دلیل که سطح ۳۰,۰۰۰ دلار میتواند کف قیمت بیت کوین بوده باشد
در این باره بیشتر بخوانید
- سرمایهگذار قدیمی بیت کوین: بیت کوین می تواند قبل از انفجار بعدی، تا ۵۰ درصد کاهش قیمت داشته باشد
- آیا سقوط اخیر بیتکوین طبیعی است؟
- رابطه جستجوهای گوگل و قیمت بیت کوین
- کارآفرین ایرانی: قراردادهای آتی بیت کوین مانع از صعود تاریخی دیگری خواهند شد
- افزایش ۳ برابری جستجوی کلمه بیت کوین در رشد اخیر قیمتها
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
شما باید وارد شوید تا نظر بنویسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0