کد خبر : 63138
تاریخ انتشار : یکشنبه 2 آذر 1399 - 12:48

معاملات گواهی سپرده خرما به زودی راه اندازی می‌شود

معاملات گواهی سپرده خرما به زودی راه اندازی می‌شود

معاملات گواهی سپرده خرما به زودی راه اندازی می‌شودبه گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی بورس کالا، «علیرضا ناصرپور» از آغاز معاملات گواهی سپرده خرما در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: گواهی سپرده خرما در ادامه راه اندازی گواهی سپرده گروه محصولات کشاورزی در حال راه اندازی است که برای امکان سنجی و تعیین کالا، بررسی های زیادی با مشارکت مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی، انجمن خرما و تولیدکنندگان بخش خصوصی انجام و در نهایت مقرر شد در مرحله نخست، نماد گواهی سپرده این حوزه با خرمای مضافتی بم بازگشایی شود.
ناصرپور افزود: نخستین انبار متعلق به سازمان تعاون روستایی در شهرستان نرماشیر در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان بم پس از ارائه تضامین و بررسی مدارک در بورس کالای ایران پذیرش شد و به زودی بازگشایی نخستین نماد معاملات گواهی سپرده خرما مشاهده می شود.
به گفته وی، معاملات گواهی سپرده خرما با محصول مضافتی بم آغاز می شود و ورود انواع دیگر خرما به این معاملات به همراه پذیرش انبارهای جدید به منظور تکمیل پوشش جغرافیایی انبارهای تحت کلید بورس کالا عموما در مناطق جنوبی کشور در دستور ک..

معاملات گواهی سپرده خرما به زودی راه اندازی می‌شود

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی بورس کالا، «علیرضا ناصرپور» از آغاز معاملات گواهی سپرده خرما در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: گواهی سپرده خرما در ادامه راه اندازی گواهی سپرده گروه محصولات کشاورزی در حال راه اندازی است که برای امکان سنجی و تعیین کالا، بررسی های زیادی با مشارکت مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی، انجمن خرما و تولیدکنندگان بخش خصوصی انجام و در نهایت مقرر شد در مرحله نخست، نماد گواهی سپرده این حوزه با خرمای مضافتی بم بازگشایی شود.

ناصرپور افزود: نخستین انبار متعلق به سازمان تعاون روستایی در شهرستان نرماشیر در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان بم پس از ارائه تضامین و بررسی مدارک در بورس کالای ایران پذیرش شد و به زودی بازگشایی نخستین نماد معاملات گواهی سپرده خرما مشاهده می شود.

به گفته وی، معاملات گواهی سپرده خرما با محصول مضافتی بم آغاز می شود و ورود انواع دیگر خرما به این معاملات به همراه پذیرش انبارهای جدید به منظور تکمیل پوشش جغرافیایی انبارهای تحت کلید بورس کالا عموما در مناطق جنوبی کشور در دستور کار بورس کالا قرار دارد.

مزایای معاملات گواهی سپرده خرما

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در خصوص مزایای راه اندازی معاملات گواهی سپرده خرما در بورس کالا گفت: کشف نرخ شفاف و عادلانه، کمک به ایجاد بازاررسانی بهتر محصول، استانداردسازی محصول در بلندمدت، کنار رفتن واسطه ها با امکان فروش مستقیم محصول کشاورز در بورس و تبدیل شدن ایران به مرجع قیمت خرما در منطقه و حتی دنیا با توجه به حجم تولید مطلوب، از جمله مزایا و اهداف ورود خرما به بورس کالای ایران است.

فرآیند عرضه محصول از سوی کشاورزان

ناصرپور به چگونگی بهره مندی کشاورزان و فرآیند معامله خرما در بورس کالا اشاره کرد و گفت: فرآیند عرضه خرما در بستر گواهی سپرده کالایی به این صورت است که پس از پذیرش یک یا چند انبار، کشاورزان می توانند محصول خود که با استانداردهای تعیین شده از سوی بورس کالا منطبق است، به انبار بسپارند. در این مرحله یک قبض انبار به نام کشاورز صادر می‌شود که این قبض انبار در حکم گواهی سپرده کالایی بوده و امکان معامله آن به‌ شکل مستقیم توسط کشاورز در بستر آنلاین یا توسط کارگزاران در بازار گواهی سپرده بورس کالا وجود دارد.

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران تصریح کرد: به این ترتیب کشاورز می‌تواند به‌صورت مستقیم و بدون حضور واسطه‌ها محصول خود را از طریق تابلوی بورس به کل کشور عرضه کند، این موضوع علاوه بر حذف واسطه‌ها به کشف نرخ واقعی‌ قیمت نیز کمک می کند.

آموزش به کشاورزان

وی پیرامون سطح آشنایی کشاورزان با معاملات بورس کالا هم گفت: با توجه به محدودیت های ایجاد شده در پی شیوع ویروس کرونا، امکان برگزاری کارگاه های آموزشی حضوری برای کشاورزان همانند گذشته فراهم نیست که البته بورس کالا آمادگی خود را در این زمینه با رعایت پروتکل های بهداشتی اعلام کرده است. اما مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی و بورس کالا در حال اطلاع رسانی و آموزش به کشاورزان هستند و شبکه کارگزاری ها نیز در استان کرمان مستقر است تا خدماتی مانند دریافت کد معاملاتی، مشاوره و آموزش را به کشاورزان ارائه دهند.

به گزارش ایرنا،عضو کمیسیون عمران مجلس بهمن ماه پارسال گفت: چنانچه کشاورزان کشور نحوه عرضه خرما در بورس را یاد بگیرند، ظرف مدت کوتاهی رونق اقتصادی مناطق جنوبی کشور به دلیل دارا بودن انواع محصولات مختلف را مشاهده خواهیم کرد، در این حوزه حمایت همه جانبه وزارت جهادکشاورزی ضروری است.

بررسی ها نشان می دهد در سال‌های گذشته به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی، برداشت خرما، شاهد رها شدن نخل‌ها در برخی از شهرهای جنوبی کشور شد، اما با عرضه خرما در بورس کالا و رسیدن سود واقعی تولید خرما به کشاورز، بدون شک خون تازه‌ای در رگ‌های خشکیده این صنعت با ارزش کشور، تزریق می‌شود.

محمدرضا رضایی کوچی نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی به ایرنا گفته بود: باید از منابع غنی موجود در بخش کشاورزی بهترین استفاده را کرد که از جمله مشکلات بزرگ این حوزه، نبود زیرساخت‌های مناسب در بازار برای حمایت اصولی از کشاورز و تولیدکننده است.

منبع : ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.