مومنی در نشست خبری بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر ایران: رتبه بندی شرکت های برتر بر اساس 33 شاخص اصلی در نظر گرفته شده است
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی گفت: در جمع 500 شرکت برتر کشور نام 61 شرکت دانش بنیان به چشم می خورد و در میان 100 شرکت برتر کشور نیز 5 شرکت دانش بنیان حضور یافته اند، که این اتفاقی قابل توجه و بسیار ارزشمند است و ارتقا و پیشرفت شرکت های دانش بنیان را نشان می دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت خبری بورس تایمز، نشست خبری بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر ایران، صبح امروز شنبه 30 دی ماه 1402، با حضور مصطفی مومنی مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، مجید درویش دبیر بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر، جمعی از مدیران و اصحاب رسانه، در سالن جلسات سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
مصطفی مومنی مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی
مصطفی مومنی، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، در ابتدای این نشست خبری گفت: یکی از اهداف انجام رتبه بندی در سازمان مدیریت صنعتی به دست آوردن و تجمیع اطلاعات موثق و ارائه تحلیل های متناسب با این اطلاعات در مسیر کمک به توسعه و پیشرفت کسب و کار است.
وی افزود: در واقع ماهیت سازمان مدیریت صنعتی از ابتدا همین بوده تا با ارائه مشاوره های تخصصی در حوزه مدیریت و تربیت مدیران و کارشناسان، برگزاری دوره های تخصصی، تولید اطلاعات و ایجاد فضای اشتراکی در حوزه های دانش و تجربه به توسعه صنعت در کشور کمک کند.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، با اشاره به برگزاری بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر ایران اظهار داشت: این همایش روز دوشنبه دوم بهمن ماه با حضور وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و وزیر محترم اقتصاد و دارایی و جمعی از مسئولان و مدیران ارشد کشور همچنین مدیران شرکت های برتر در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار خواهد شد.
مومنی، در ادامه گفت: رتبه بندی شرکت های برتر بر اساس 33 شاخص در نظر گرفته شده و با محوریت شاخص فروش انجام گرفته و جمع اطلاعات شرکتها، صورتهای مالی حساب شده سال گذشته آنها بوده است.
وی پیرامون دستاورد و اهداف رتبه بندی تصریح کرد: یکی از مهمترین دستاوردها شفاف سازی شرایط کسب و کارها، ارزیابی صحیح میزان تولید و فروش همچنین نقش شرکت ها در حوزه کلان فعالیت های صنعتی و اقتصادی کشور است. این اطلاعات بستر و زمینه مناسبی برای رقابت بین شرکت ها همچنین فعالیت های پژوهشی و در نهایت توسعه و ارتقای سطح تولید، افزایش فروش و بالا رفتن نرخ بهره وری ایجاد می کند.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، با اشاره به ارتقای جایگاه شرکت های دانش بنیان در رتبه بندی سال 1402 اظهار داشت: یکی از اتفاقات مهم رتبه بندی در این سال افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان در بین برترین شرکتهای کشور است.
مومنی، عنوان کرد: در جمع 500 شرکت برتر کشور نام 61 شرکت دانش بنیان به چشم می خورد و در میان 100 شرکت برتر کشور نیز 5 شرکت دانش بنیان حضور یافته اند، که این اتفاقی قابل توجه و بسیار ارزشمند است و ارتقا و پیشرفت شرکت های دانش بنیان را نشان می دهد.
وی با اشاره به فهرست رتبه بندی شرکتهای برتر ایران با تاکید بر اینکه نتایج بدست آمده بر اساس اطلاعات صورتهای مالی حسابرسی شده شرکتها در سال 1401است، افزود: نگاهی کلی به نتایج بدست آمده نشان می دهد نرخ رشد واقعی فروش شرکتها در قیاس با سال قبل حدود 11 درصد افزایش داشته و به 8/17 درصد رسیده است که نشان از روند مثبت حوزه تولید در کشور دارد و امیدواریم این مسیر درسال 1402 نیز تداوم داشته باشد. همچینین نتایج نشان می دهد د رحالی که 100 شرکت برتر کشور سهم 87 درصدی فروش و 91 درصدی صادرات را در میان 500 شرکت برتر دارند اما سهم عمده این حوزه همچنان در اختیار شرکتهای نفتی و پتروشیمی است.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، در پایان سخنان خود، به اطلاعات مختصری از رتبه بندی سال 1402 اشاره کرده و گفت: بر اساس نتایج حاصله در حوزه صادرات، شرکت های پتروشیمی در بالاترین جایگاه قرار گرفته اند، فراورده های نفتی و فلزات اساسی نیز رتبه های بعدی حوزه صادرات را به خود اختصاص داده اند. در حوزه فروش نیز شرکت های نفتی و پتروشیمی ها بیشترین میزان فروش را در بین شرکت ها به خود اختصاص دادند اما در بخش اشتغال بانک ها در صدر این رده بندی قرار دارند و شرکتهای خودروساز و تولید کنندگان قطعات خودرودر جایگاه بعدی دیده می شوند.
مجید درویش دبیر بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر
مجید درویش، دبیر بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر، در ادامه این نشست خبری گفت: مهمترین شاخصه رتبه بندی شرکت های برتر کشور شفافیت و مستند بودن شاخصه ها و فرایند رتبه بندی است، مانند الگویی که در رتبه بندی معتبر و بین المللی فورچون شاهد هستیم.
وی همچنین بیان داشت: اهمیت شاخص فروش در رتبه بندی، سهم شرکت های مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور را نشان می دهد.
دبیر بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر، در پایان سخنان خود افزود: در واقع رتبه بندی اجازه می دهد که فعالیت و آمار و ارقام مرتبط با 500 شرکت برتر کشور مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد و بتوانیم روند فعالیت این شرکت ها را در طول سال ها رصد کنیم. افت و خیز و میزان فعالیت شرکت ها یا رشته های مختلف کسب و کار در این روند قابل تحلیل و بررسی است.
بنا به این گزارش، رتبه بندي ۵۰۰ شرکت برتر کشور از سال 1377 آغاز شده و همه ساله توسط سازمان مديريت صنعتي انجام مي شود و در سال جاری بر مبناي ۳۳ شاخص و با صحت سنجي اطلاعات شرکتها به منظور شکل گيري فضاي رقابتي در حوزه اقتصاد صورت مي پذيرد. ميزان فروش، سود آوري، صادرات، شاخص های بهره وري، تعداد کارکنان، نقدينگي و ارزش بازار برخی از شاخص هایی هستند که در روند رتبه بندي IMI-100 مورد ارزيابي قرار گرفته است.
رتبه بندي شرکت هاي برتر با ارزيابي شرکت های ایرانی شامل شرکت هاي دولتي و خصوصي ، همچنين شرکت های بورسي و غير بورسي، بر اساس33 شاخص صورت مي پذيرد و اطلاعات آماري حاصل از ارزيابي شاخص ها به منظور بررسي آخرين وضعيت برترين بنگاه هاي اقتصادي کشور قابل تحليل خواهد بود.
رتبه بندي سالانه سازمان مديريت صنعتي با الهام از رسالت سازمان در جهت فراهم نمودن آمار و اطلاعات شفاف و مفيد پيرامون بنگاههاي اقتصادي و ترسيم فضاي روشنتري از کسب و کار در فضاهاي تخصصي و عمومي کشور صورت مي پذيرد.
گفتنی است، بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکت های برتر ایران، ساعت 9 صبح روز دوشنبه 2 بهمن ماه 1402، با حضور شرکتهای برند برتر، در سالن همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار می شود و در این آیین، از شرکتهای برتر و پیشروی کشور تجلیل به عمل خواهد آمد.
خبرنگار: صمد یوسفی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0