کد خبر : 201673
تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 تیر 1401 - 19:13
دیدگاه‌ها برای جزئیات شکایت حقوقی از مارک زاکربرگ بنیانگذار شرکت متا (meta) بسته هستند

جزئیات شکایت حقوقی از مارک زاکربرگ بنیانگذار شرکت متا (meta)

جزئیات شکایت حقوقی از مارک زاکربرگ بنیانگذار شرکت متا (meta)

اگر از طرفداران اینستاگرام و یا فیسبوک باشید و یا نام متا به گوش شما خورده باشد، احتمالاً چهره اصلی پشت تمام این برنامه‌ها یعنی مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) را می‌شناسید. زاکربرگ نابغه دنیای کامپیوتر و میلیاردر آمریکایی است. اما حرف و حدیث درباره گذشته او کم نیست. یکی از تهمت‌های جدی که زاکربرگ با

اگر از طرفداران اینستاگرام و یا فیسبوک باشید و یا نام متا به گوش شما خورده باشد، احتمالاً چهره اصلی پشت تمام این برنامه‌ها یعنی مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) را می‌شناسید. زاکربرگ نابغه دنیای کامپیوتر و میلیاردر آمریکایی است. اما حرف و حدیث درباره گذشته او کم نیست. یکی از تهمت‌های جدی که زاکربرگ با آن مواجه شد، اتهام سرقت ایده فیسبوک از برادران وینکلووس بود. در این مقاله به بررسی بیشتر جزئیات این شکایت حقوقی می‌پردازیم.

مروری بر زندگی مارک زاکربرگ

مارک الیوت زاکربرگ که بنیانگذار و مدیر اجرایی متا است از نظر ثروت خالص در رده افرادی مثل جف بزوس، وارن بافت و به طور کلی در باشگاه مولتی میلیاردرها قرار می‌گیرد. مارک زاکربرگ آخرین فرزند و تنها پسر خانواده خود است. او در خانواده‌ای متمول به دنیا آمد و خیلی زود نبوغش در زمینه برنامه نویسی برای پدر و مادرش آشکار شد. پدر او دندانپزشک و مادرش روانشناس بودند. پدر مارک زاکربرگ پس از مشاهده علاقه و استعداد او در زمینه برنامه نویسی، زبان برنامه نویسی آتاری بیسیک را به او یاد داد. مارک زاکربرگ با استفاده از این زبان برنامه نویسی و در سن 12 سالگی، پیام رسانی به نام زوک نت را ساخت. پدرش از این پیام رسان به عنوان سیستم ارتباطی بین مطب و خانه استفاده می‌کرد.

تحصیلات دانشگاهی مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ در دومین سال حضورش در دانشگاه هاروارد برنامه فیس مش را توسعه داد. برنامه‌ای که در آن یک نظر سنجی بین عکس‌های دانشجویان برگزار شده و افراد عکس‌های برتر را از بین تصاویر موجود انتخاب می‌کردند. اما زمان زیادی نگذشت که مسئولین دانشگاه این برنامه را بستند. شرح این اتفاقات به خوبی در فیلم The Social Network به تصویر کشیده شده است. زاکربرگ در نهایت از دانشجویان به علت استفاده بدون اجازه از عکس‌هایشان عذرخواهی کرد.

اما در ژانویه سال 2004، او اقدام به برنامه نویسی وب‌سایتی به نام TheFacebook کرده و در نهایت در 4 فوریه آن را راه اندازی کرد. در ابتدا این سایت صرفاً برای دانشجویان هاروارد بود اما پس از مدتی، دسترسی آن برای سایر دانشجویان نیز فراهم شد.

رشد فیسبوک

مارک زاکربرگ برای کار بر روی فیسبوک، در سال 2004 دانشگاه هاروارد را رها و به همراه دوستان خود یک خانه اجاره کرد که بعدها به محل کار آن‌ها تبدیل شد. آن‌ها در اواسط سال 2004 با جذب سرمایه گذار توانستند دفتری برای خود در سیلیکون ولی تهیه کنند. رشد و توسعه فیسبوک به همین شکل ادامه پیدا کرد و در سال 2010 تعداد کاربران فیسبوک به بیش از 500 میلیون نفر رسید. در اکتبر 2012 این عدد به 1 میلیارد رسید و هم اکنون فیسبوک حدود 3 میلیارد کاربر فعال دارد.

همچنین فیسبوک در سال 2012 اینستاگرام را خریداری کرد. دو سال بعد، پیام رسان واتساپ نیز به دارایی‌های مارک زاکربرگ اضافه شد. سرانجام علاقه مارک زاکربرگ به متاورس باعث شد تا نام این شرکت از فیسبوک به متا تغییر پیدا کرده و  در حال حاضر این شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان متا فعالیت می‌کنند. متاورس از دو کلمه Meta به معنای فراتر و Universe به معنای جهان مشتق شده است. در نتیجه متاورس به معنای ماورای زمینی است. متاورس تجربه تعاملات اجتماعی را توسط آواتارهای مجازی ممکن می‌سازد. متاورس یک واقعیت مجازی است و در آن می‌توان کارهایی که در دنیای حقیقی انجام می‌شود را انجام داد.

جزئیات شکایت حقوقی از مارک زاکربرگ بنیانگذار شرکت متا (meta)

شکایت حقوقی از مارک زاکربرگ

مسیر رشد و پیشرفت مارک زاکربرگ همیشه هموار نبوده است. در سال 2006 کامرون و تایلر دوقلوهای وینکلووس (Cameron and Tyler Winklevoss) و همکلاسی‌شان دیویا نارندرا (Divya Narendra)، مالکین پروژه هاروارد کانکشن (Harvard Connection) که بعدها به کانکت یو (CONNECT YOU) تغییر نام پیدا کرد، از زاکربرگ شکایت کرده و او را به سرقت متهم کردند. آن‌ها مدعی شدند که مارک زاکربرگ را برای پیشبرد اهداف پروژه خود استخدام کرده بودند ولی او از اطلاعات و ایده پروژه آن‌ها به نفع خود سو استفاده کرده است.

همان طور که والکس اشاره کرده است، در سال ۲۰۰۹، زاکربرگ برای حل‌وفصل ماجرا حاضر شد با پرداخت ۴۵ میلیون دلار، رضایت صاحبین هاروارد کانکشن را به‌دست آورد. او ۲۰ میلیون دلار از این مبلغ را به‌صورت نقد پرداخت کرد و به‌اندازه ۲۵ میلیون باقی‌مانده، بخشی از سهام فیس بوک را به آنان اعطا کرد.

این اقدام زاکربرگ باعث بسته شدن پرونده شکایت کانکت یو شد. اما برادران وینکلووس شکایت دیگری به دادگاه تجدید نظر برده و مدعی شدند که زاکربرگ اطلاعات درستی در خصوص ارزش مالی فیسبوک به آن‌ها ارائه نکرده است. اما دادگاه تجدید نظر ادعای آن‌ها برای درخواست محاکمه مجدد را رد کرد.

منبع

https://wallex.ir/blog/biography-of-mark-zuckerberg/

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.